Bibliografia sobre dret lingüístic a Catalunya, l’Estat espanyol i la Unió Europea – Elena Heidepriem

 

El Centre de Documentació de la Direcció General de Política Lingüística, especialitzat en sociolingüística, política i planificació lingüístiques, dret lingüístic, ensenyament de llengües i altres matèries afins, elabora periòdicament diversos productes documentals per facilitar als recercadors, estudiosos i persones interessades en aquests temes eines que els facilitin arribar a informació de qualitat en diferents àmbits i suports.

Destaquem avui les Bibliografies selectives sobre temes d’actualitat.  Aquestes inclouen referències bibliogràfiques d’articles de revista, monografies i obres multiautoria, com ara  reculls de ponències presentades a jornades i congressos o handbooks en matèries concretes, en les quals generalment intervenen autors destacats d’arreu.

Les darreres bibliografies apareixen regularment com a novetat al web del Centre. A l’apartat Bibliografies selectives trobareu en primer lloc les més recents cronològicament. Per consultar-ne d’anteriors o per blocs temàtics concrets accediu a l’apartat Totes les bibliografies.

Avui us presentem les darreres tres bibliografies que s’han confeccionat sobre Dret lingüístic. La gran quantitat d’obres de què disposa el Centre de Documentació en Política Lingüística ens obliga a presentar-les fraccionades, segons dos criteris: un de cronològic i un de territorial.

Així, us posem a les mans tres bibliografies, cronològicament coincidents, referides a tres territoris que comparteixen història i civilització i disposen de legislacions comparables: Catalunya, l’Estat espanyol i la Unió Europea.

El dret lingüístic a Catalunya (2010-2016)  

El dret lingüístic a l’Estat espanyol (2010-2016)  

El dret lingüístic a la Unió Europea (2010-2016) 

En tots els casos la presentació és la mateixa: en primer lloc es referencien algunes obres destacades pel seu contingut, la seva novetat, els seus autors, el seu tractament específic de la matèria o altres elements concrets. Per a aquestes obres s’inclou la imatge de la coberta, un breu apunt sobre el contingut i un enllaç a una o més ressenyes, provinents de la Base de dades de ressenyes del Centre de Documentació.  A continuació i seguint un ordre cronològic i, dins d’aquest, alfabètic d’autor o obra, s’inclouen les referències d’articles de revista, seguides de les de llibres, capítols de llibre o documents inèdits. A continuació s’ofereix l’accés a la Base de dades de premsa, amb indicació del tipus de cerca que cal fer per consultar, en línia, articles de premsa relacionats amb el tema tractat. El document acaba amb una relació de llocs web d’interès. Tots els documents referenciats que siguin de lliure accés inclouen l’enllaç als textos originals.

 

Elena Heidepriem
Direcció General de Política Lingüística. Generalitat de Catalunya

Deixa un comentari