Marxem de vacances!

Autobús de joguina carregat amb maletes a sobre la sorra de la platja
Font: Pexels. Autoria: Nubia Navarro

Un any més, el blog se’n va de vacances. Abans, però, volem aprofitar per fer un balanç de fets rellevants ocorreguts els primers set mesos del 2023. Podem destacar el relleu en la coordinació del blog, en què Helena Torres Purroy ha recollit el testimoni d’Agustí Pou (si us va passar per alt, us convidem a recuperar la nota de comiat d’Agustí, dins d’una ressenya publicada el 9 de febrer); la fi del procés de renovació del Consell de Redacció de la Revista de Llengua i Dret, que ja vàrem anunciar l’any passat, amb noves incorporacions a les tres seccions; la publicació del número 79 de l’RLD, amb una secció monogràfica sobre llengües, administració electrònica i tecnologies del llenguatge que està tenint molt bona acollida entre el públic, i, finalment, el fet que el 2023 la revista compleix 40 anys i que ho celebrarem el 22 de setembre, en el marc de la jornada “Les mobilitats com a repte per a la sostenibilitat de les llengües minoritzades” (trobareu el programa i l’enllaç d’inscripció en l’apunt de la setmana passada: no us la podeu perdre!).

Han estat 27 setmanes en què hem publicat apunts de temes d’actualitat, com la pèrdua de visibilitat del català en els resultats de cerca web o els incompliments en l’ús del català en la toponímia a les Illes Balears; temes d’alt interès, com l’enquesta sobre l’ús del català a l’àmbit de l’advocacia o els posicionaments dels no-catalanoparlants a Catalunya, i controvèrsies com les que s’han generat al voltant de la prohibició de l’ús del cors a l’Assemblea de Còrsega o la creada al voltant de la Llei 13/2022, de 7 de juliol, general de comunicació audiovisual. Per tant, són 27 contribucions valuoses d’expertes i experts, que ens han mantingut al dia en tot allò relacionat amb el dret lingüístic, el llenguatge administratiu i jurídic, la política lingüística i la sociolingüística.

Podem constatar un any més que l’interès pel blog continua creixent, i ha generat 23.032 visualitzacions (417 més que en el mateix període de l’any passat), de les quals 15.407 visites úniques (248 més que el 2022). Aquestes xifres segueixen la línia d’augment progressiu des del 2019.

El blog tornarà amb força el 14 de setembre, just abans de la jornada de celebració dels 40 anys de l’RLD, per seguir apropant-vos cada dijous l’actualitat de llengua i dret. Si sou de les persones que dediqueu una part de les vacances a posar-vos al dia de tot allò que se us ha “escapat” durant l’any, o si ens trobeu a faltar, recordeu que podeu revisar tots els apunts publicats fins ara. Aquests no marxen!

El blog de la Revista de Llengua i Dret us desitja bones vacances!

Deixa un comentari